Πώς σας δείχνει η γάτα σας την αγάπη της;

Κοινοποιήστε :

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι οι γάτες δεν δείχνουν την αγάπη τους στους ανθρώπους, ενώ τα σκυλιά είναι πολύ στοργικά και εκδηλώνουν αυτήν την αγάπη με διάφορους τρόπους.

Παρά το γεγονός ότι οι γάτες είναι γνωστές για την ανεξαρτησία τους και την ανάγκη τους να σεβόμαστε τον χώρο τους σε δεδομένες στιγμές, πολλές φορές μας ξαφνιάζουν εκδηλώνοντας με ανοιχτό τρόπο την αγάπη τους και την τρυφερότητά τους σε εμάς.

Με ποιο τρόπο όμως μπορεί να σας δείξει η γάτα σας την αγάπη της;

Τρίβει τη μουσούδα της στο μέτωπο σας

Μπορεί να διαρκεί ελάχιστα, ίσως και λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, αλλά όταν η γάτα σας αγγίζει με τη μουσούδα της το μέτωπό σας, δείχνει ότι σας εμπιστεύεται και ότι απολαμβάνει την παρέα σας. Οι γάτες απελευθερώνουν κάποιες ορμόνες, που τις λένε φερομόνες όταν τρίβουν το πρόσωπό τους σε αντικείμενα, ουσιαστικά σημαδεύοντας κάτι σαν να είναι δικό τους. Τρίβοντας το πρόσωπό της πάνω σας, η γάτα σας απλώνει ένα μοναδικό άρωμα και σας χαρακτηρίζει ως φίλο.

Σας δείχνει την κοιλιά της

Η κοιλιά της γάτας είναι το πιο ευαίσθητο σημείο της. Δείχνοντάς σας την κοιλιά της, ιδιαίτερα μάλιστα όταν κυλιέται μπροστά σας, η γάτα σας δείχνει ότι νιώθει άνεση και ασφάλεια κοντά σας, ώστε να αφήνει αφύλακτη την πιο ευάλωτη περιοχή της.

Σας ακολουθεί παντού

Δεν έχετε χρησιμοποιήσει την τουαλέτα μόνοι σας εδώ και χρόνια; Όταν η γάτα σας θέλει να βρίσκεται όλη την ώρα μαζί σας, κοιμάται πάνω σας, προσπαθεί να χωθεί στο μπάνιο όταν πηγαίνετε εσείς, έρχεται στο κρεβάτι σας όταν κοιμάστε και γενικά τη συναντάτε συνέχεια δίπλα σας, απλά σημαίνει ότι σας λατρεύει.

Χουρχουρίζει όταν είναι κοντά σας

Αυτός είναι ένας από τους πιο προφανείς και συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους η γάτα σας εκφράζει την αγάπη της. Οι γάτες έχουν ένα εξάρτημα στο λαιμό τους, το οποίο αρχίζει να δονείται όταν νιώθουν χαλαρές ή απολαμβάνουν κάτι – για παράδειγμα, όταν τις χαϊδεύετε, ειδικά σε περιοχές που αγαπούν, όπως πίσω από το αυτί ή κάτω από το πηγούνι.

Όπως υποψιάζεστε, το χουρχούρισμα είναι μια καλή ένδειξη ότι η γάτα σας σας αγαπάει. Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι οι γάτες κρατούν το χουρχούρισμα αποκλειστικά για ανθρώπους που λατρεύουν. Δεν χουρχουρίζουν για άλλες γάτες, με εξαίρεση τα δικά τους γατάκια.

Σας θηλάζει

Ίσως να έχετε βιώσει αυτή την περίεργη συνήθεια από κάποιο γάτο σας. Το ζώο σας σας γραπώνει με τα δυο μπροστινά του ποδαράκια και κάνει σαν να σας θηλάζει, όπως κάνουν τα μικρά γατάκια όταν θηλάζουν τη μητέρα τους, διεγείροντας την κάθοδο του γάλακτος.

Η συμπεριφορά αυτή είναι ένα σημάδι αγάπης και δέσμευσης με εσάς. Μια γάτα μπορεί να επιδείξει αυτήν τη συμπεριφορά επειδή σας βλέπει ως πολύ κοντινό του πρόσωπο, όπως τη μητέρα του, ή είναι ο τρόπος της να σας πει ότι σας εμπιστεύεται.

Απαιτεί την προσοχή σας

Όταν η γάτα σας τρελαίνεται όταν δεν της δίνετε όλη την προσοχή σας, τότε σημαίνει ότι σας θεωρεί πολύ σημαντικό πρόσωπο. Είτε περπατάει πάνω στο λάπτοπ σας και μπλέκεται στα χαρτιά σας όταν δουλεύετε, είτε σκαρφαλώνει στο κεφάλι σας όταν βλέπετε τηλεόραση, όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι σας αγαπάει και επιζητεί τη σημασία σας.

Σας δαγκώνει ελαφρά

Ένα λιγότερο συνηθισμένο σημάδι της αγάπης μιας γάτας είναι τα μικρά και ελαφριά δαγκωματάκια. Μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε ότι αυτά τα δαγκωματάκια είναι ένδειξη τρυφερότητας, ωστόσο στην πραγματικότητα το ίδιο κάνουν στη μητέρα τους όταν είναι γατάκια την ώρα που θηλάζουν. Λέγονται “love bites” και αν και δεν πρέπει να τα ενθαρρύνετε, ωστόσο είναι σίγουρα εκδήλωση αγάπης εκ μέρους του ζώου σας!

Σας φέρνει δώρα

Οι γάτες είναι αξιολάτρευτες, αλλά εξακολουθούν να είναι μικροσκοπικά σαρκοφάγα που έχουν ένστικτα κυνηγού. Επομένως, μπορεί να πιάσουν και να σκοτώσουν από σαύρες μέχρι ποντίκια. Αν σας αγαπούν, θα είστε το πρώτο άτομο που θα θέλουν να μοιραστούν τη λεία τους. Μην αποθαρρύνετε τους γάτους σας όταν θέλουν να σας φέρουν τέτοια μικρά “δωράκια”. Δείχνουν με αυτόν τον τρόπο ότι αισθάνονται ότι “ανήκουν” στο σπίτι και ότι νιώθουν ασφάλεια.

Σας “κλείνει το ματάκι”

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τη γάτα σας να κάθεται και να ανοιγοκλείνει αργά τα μάτια της; Αυτός είναι ένας καλός δείκτης ότι η γάτα σας σας εμπιστεύεται και απολαμβάνει την παρέα σας. Αυτό ονομάζεται “cat kiss”. Την επόμενη φορά που η γάτα σας ανοιγοκλείνει αργά τα μάτια, κάντε το ίδιο για να της δώσετε και εσείς ένα φιλί.

Scroll to Top